Search
TRAINING  
Biography

Hoe is the Irish Academy ontstaan

Ik doe nu zo’n 4 jaar aan calisthenics, waarvan 2 jaar feestyle. In 2016 ben ik gestart met de ICA in Ierland en sinds die tijd is het echt aan het groeien. Het wordt steeds groter. Ik vind het gewoon geweldig om te competen en ik neem mijn atleten ook graag mee naar Nederland, gewoon om met die gasten te trainen. We organiseren ook evenementen en vorig jaar zijn er zo’n 11 Nederlanders op af gekomen. Dit jaar proberen we veel meer mensen van over de hele wereld aan te trekken.

Wat maakt calisthenics zo’n mooie sport

Absoluut de community; het gaat er niet om hoe goed je bent zeg maar. De beste atleten bijvoorbeeld, zullen de kleinste atleten over de hele wereld gewoon helpen. Calisthenics is ook totaal geen ego sport.

Hoe toegankelijk is de sport

Het is echt voor iedereen. Iedereen kan er plezier aan beleven en een leuke tijd hebben.

Calisthenics talent in Ierland

In Ierland doen we het vooral goed met de statics, niet zo goed als Frankrijk, maar nog steeds goed. We hebben absoluut genoeg talent in Ierland en genoeg mogelijkheden om nieuw talent te ontwikkelen. Wat het zelfs nog beter zou kunnen maken, zou zijn wanneer we meer met andere clubs zouden trainen. Op die manier kun je competen tegen mensen die je nog niet kent en zo wordt dat dan een echte trainingssessie, omdat je hun stijl nog niet kent.

Waarom calisthenics

Omdat het voor alle leeftijden is, wij hebben bijvoorbeeld kids van 6, maar ook tieners die super goed zijn. Er is zelfs een man van 70 die nu een backlever kan uitvoeren.

Daarom kan iedereen calisthenics doen en je hoeft natuurlijk niet te beginnen met freestylen als je dat niet wilt.

Calisthenics als Olympische Sport

Ja, er is zoveel talent. Het ziet er veel spectaculairder uit dan turnen wat mij betreft. De wereld zal echt versteld staan door deze atleten. Maar op dit moment worden ze niet gezien, dus dat is wel een dingetje.

Awards
 
TitleLocationYear
nono
Competitions
 
NameLocationYear
City Battle RoyalBarzzEindhoven, Netherlands2018
International Calisthenics Cup RoyalBarzzEindhoven, Netherlands2018
City Battle RoyalBarzzEindhoven, Netherlands2019
Calisthenics Battle SpankerenDieren, Netherlands2019
International Calisthenics Cup RoyalBarzzUtrecht, Netherlands2019
Open chat