Wie we zijn en waarom we het doen - The Calisthenics Club

Wie we zijn

TCC (The Calisthenics Club) is een onafhankelijke internationale calisthenics-organisatie die zich inzet voor het bevorderen van zowel lichamelijke als mentale gezondheid. We willen een gezondere, meer actieve maatschappij creëren doormiddel van inclusiviteit, toegankelijkheid, expert begeleiding en veiligheid in de sport. Samen met de Europese Unie, gemeenten en sportorganisaties werken we al jaren op internationaal en lokaal niveau om dit te realiseren. Door het geven van gratis workshops, trainingen in de wijk en lesgeven op scholen. Ook organiseren we competities, evenementen en leiden we mensen op tot professionele calisthenics trainers.

Het TCC Sport- en Gezondheidscentrum speelt hierin een belangrijke rol door het bieden van toegankelijke, inclusieve fitness- en welzijnsfaciliteiten. Een plek waar mensen van alle achtergronden, leeftijden en niveaus zichzelf fysiek en mentaal kunnen ontwikkelen in een veilige, ondersteunende omgeving onder professionele begeleiding.

Internationale Erkenning

TCC is wereldwijd erkend voor haar bijdrage aan de ontwikkeling en promotie van sport en gezondheid

Sociale
Inclusie

We hebben een inclusieve community waar mensen samen kunnen komen en elkaar inspireren, ongeacht leeftijd, fitness niveau, achtergrond, geslacht of seksualiteit

Elite
Coaching

Onze gecertificeerde elite coaches bieden professionele begeleiding en zijn de professionele standaard in de calisthenics sport

Onze kijk op calisthenics

Calisthenics is voor ons niet zomaar een sport; het is een levensstijl die bijdraagt aan zowel fysieke als mentale gezondheid. We geloven in de kracht van deze sport en we willen dit dan ook met iedereen delen! 

Onze visie is simpel: we willen dat Calisthenics wereldwijd erkend wordt als een officiële sport. Maar we willen meer dan dat. We geloven dat Calisthenics een krachtige impact heeft op de maatschappij en op individuele levens. Het biedt niet alleen een effectieve manier om te trainen, maar het draagt ook bij aan zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en een positieve mindset.

Hoe we dat doen

Door het aanbieden van gratis lessen op scholen en uitvoeren van Erasmus+ projecten bevorderen we sociale inclusie onder jongeren en moedigen we hen aan om actief te worden en hun zelfvertrouwen te vergroten. Ook geven we gratis workshops en trainingen in de wijk op nieuw gebouwde calisthenics parken in samenwerking met gemeenten.

Daarnaast hebben we ons eigen calisthenics opleidingsinstituut: het COI, waar we gepassioneerde individuen opleiden tot professionele coaches. Deze trainers spelen een sleutelrol in het inspireren en begeleiden van anderen in hen fysieke en mentale ontwikkeling.

Ook organiseren we competities en bieden we trainingen aan voor scheidsrechters, waardoor we niet alleen de sport zelf bevorderen, maar ook nieuwe mogelijkheden creëren voor betrokkenheid en groei binnen onze community voor toekomstige atleten. 

Met wie we dat doen

Om een zo groot mogelijke impact te creëren werken we al jaren nauw samen met de Europese Unie, lokale overheden en sport- en welzijnsorganisaties. In de afgelopen jaren hebben we grote stappen gemaakt in het bevorderen van de sport met projecten als Sport@Street, EUCE en de European Calisthenics Fair in Amsterdam Rai. 

Samen met deze gemeenten creëren we meer mogelijkheden om te sporten in de buurt door het bouwen van calisthenics parken en activatie programma’s om inwoners actief te krijgen. Zo hebben we onder andere twee buiten parken in Ouderkerk aan de Amstel staan en in Zeist. 

Welcome To The Club

Join the club for exclusive workout and diet tips, pre-sales and info on upcoming events.