Meester van Je Eigen Lichaam - Calisthenics Training

Ontdek de kunst van lichaamsgewicht met Calisthenics

Calisthenics is de basis van fitness. Je leert je lichaam beheersen en beter bewegen. Onze calisthenics lessen zijn het startpunt voor iedereen en ongeacht leeftijd en fitnesslevel

Van pullup naar muscleup

Stap in de wereld van calisthenics en ontdek de kracht van je eigen lichaamsgewicht. Onze calisthenics trainingen zijn ontworpen om je kracht, flexibiliteit en lichaamscontrole te verbeteren, terwijl je indrukwekkende skills ontwikkelt zoals pull-ups, handstanden en zelfs muscle-ups. Leer de basis of perfectioneer je techniek onder begeleiding van onze Elite Coaches en start vandaag nog jouw calisthenics reis met ons!

De kracht van calisthenics is de schaalbaarheid naar elk niveau, dus laat je niet afschrikken door de intimideren skills, calisthenics is voor iedereen! Calisthenics is de basis van fitness!

De kracht van het Oude Griekenland

Calisthenics, afgeleid van het Griekse woord “kallos” wat schoonheid betekent en “sthenos” wat kracht betekent, heeft haar roots in het oude Griekenland liggen, waar het werd beoefend als een onmisbaar onderdeel van de Griekse cultuur. Athleten en krijgers trainden met lichaamsgewichtsoefeningen zoals push-ups, pull-ups en squats om hun fysieke kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen te ontwikkelen, en om zich voor te bereiden op sportevenementen en militaire conflicten.

Vandaag de dag is calisthenics uitgegroeid tot een populaire fitnessbeweging, met een grote en diverse gemeenschap van beoefenaars over de hele wereld. Het heeft zich aangepast aan moderne fitnesspraktijken en wordt vaak gecombineerd met andere sporten zoals gymnastiek, voetbal en vechtsporten. Bij The Calisthenics Club vinden we de rijke traditie en filosofie van calisthenics super belangrijk en we streven ernaar om een inspirerende omgeving te creëren waarin mensen van alle leeftijden en niveaus kunnen genieten van de vele voordelen die deze unieke sport te bieden heeft.

Een discipline voor iedereen

Vandaag de dag wordt calisthenics wereldwijd door jong en oud beoefent en bestaan er diverse disciplines, elk met hun eigen unieke focus en voordelen. Freestyle calisthenics is spectaculaire en biedt atleten artistieke vrijheid terwijl Srength endurance atleten uitdaagt om zowel kracht als uithoudingsvermogen op te bouwen door herhaalde lichaamsgewichtsoefeningen uit te voeren. Streetlifting combineert de functionele bewegingen van calisthenics met het tillen van externe gewichten waardoor atleten ultieme lichaamskracht kunnen ontwikkelen. Ongeacht je interesse, calisthenics is voor iedereen een geschikte trainingsmethode!

Calisthenics freestyle handstand
Calisthenics Streetlifting Athlete

Welcome To The Club

Join the club for exclusive workout and diet tips, pre-sales and info on upcoming events.